Meer ruimte voor jezelf en daardoor rust en zelfvertrouwen

  Grenzen stellen

  Duizendkknoop

  Iedereen herkent dit wel, ergens geen zin in hebben en toch ja zeggen in plaats van nee. Je bent de hele dag in de weer geweest en je komt thuis en het is een enorme puinhoop. In plaats van te zeggen dat je daarvan baalt, ga jezelf weer opruimen en wordt je energie steeds minder.

  Of nog erger op het werk doe je altijd extra je best en je werkt veel te veel over totdat het teveel wordt en je overspannen thuis komt te zitten.

  Waar ligt jouw grens?

  Eerst moet je er achter zien te komen waarom je je grenzen laat overschrijden, wil je aardig gevonden worden? Heb je van huis meegekregen dat je altijd je best moet doen? Dat gewoon niet goed genoeg is?

  En waar ligt precies jouw grens? Voel je wanneer iemand over jouw grens gaat? Achteraf wel maar ook op het moment zelf?

  Waarde toekennen

  In de tuin kom je het ook tegen, wij hebben last van duizendknoop. Als je dat niet op tijd weghaalt dan woekert deze plant de hele tuin door. Dat is niet erg als je hem wilt gebruiken als bodembedekker maar wel vervelend in je siertuin. Het ligt er dus aan welke waarde je eraan hecht.

  Door waarde toe te kennen aan je grenzen en je bewust te zijn van jouw grens kun je de volgende stap zetten: de ander duidelijk te maken wat jouw grens is. Door middel van duidelijk communiceren vanuit jezelf (dus niet beschuldigend of verwijtend) kun je de ander duidelijk maken wat je niet meer wilt en wat voor jou de gewenste situatie is. Dat geeft je meer ruimte voor jezelf en daardoor rust en zelfvertrouwen.

  Workshops

  Wil jij op de hoogte gehouden worden van mijn activiteiten? Meld je dan aan voor mijn mailinglist. Regelmatig verstuur ik een nieuwsbrief vol met nieuws over de workshops en andere interessante activiteiten.

  Aanmelden nieuwsbrief

  Contact & adresgegevens

  met Ziel & Zaligheid

  Meggy Timmer-Oostdijck
  Kluinweideweg 17
  8171 PS VAASSEN

  Stel je vraag


  Privacy verklaring

  Lees mijn blog