Meer ruimte voor jezelf en daardoor rust en zelfvertrouwen

  Snoeien doet bloeien

  Appelbloesem

  Maart op de kalender. De eerste zonnestralen verwarmen ons. De eerste kuierrondjes in de boomgaard worden alweer gemaakt. Het snoeiseizoen is aanstaande. De eerste appel- en perenbomen worden stevig onderhanden genomen.

  De juiste voorwaarden scheppen

  Vorig jaar hadden we een recordoogst, en hoewel moeilijk te evenaren, gaan we in elk geval proberen de juiste voorwaarden te scheppen voor een zo optimaal mogelijke fruitoogst.

  Door effectief te snoeien, zal de bloei van de bomen worden bevorderd. Ook volgend jaar willen we jullie weer met liefde een rijk geurend en zoet smakend glas biologisch appelsap van eigen boomgaard aan kunnen bieden.

  Hoofdbrekens

  Zo´n snoei brengt toch nog wel de nodige hoofdbrekens met zich mee. De bomen moeten open en transparant blijven en voldoende licht toelaten, schurende en doorgeschoten takken moeten verwijderd worden en de bomen mogen ook niet gebukt gaan onder een te zware fruitlast. Als het snoeiwerk juist uitgevoerd is, kunnen we er letterlijk in het oogstseizoen de zoete vruchten van plukken.

  Vanuit mijn werkplek in de praktijkruimte van met Ziel & Zaligheid kan ik de groeicyclus van de fruitbomen goed volgen. Die enorme levende organismen zijn voor mij een grote bron van inspiratie in mijn praktijk.

  Welke last laat jij vallen?

  Beeld jezelf eens in dat je zou willen bloeien als een fruitboom! Hoe zit het met jouw wortels? Ben je stevig geworteld, kun je extra water of voeding gebruiken? Welke takken moeten nodig gesnoeid worden? Waar is ruimte nodig om te bloeien? Welke last laat jij vallen?

  Workshops

  Wil jij op de hoogte gehouden worden van mijn activiteiten? Meld je dan aan voor mijn mailinglist. Regelmatig verstuur ik een nieuwsbrief vol met nieuws over de workshops en andere interessante activiteiten.

  Aanmelden nieuwsbrief

  Contact & adresgegevens

  met Ziel & Zaligheid

  Meggy Timmer-Oostdijck
  Kluinweideweg 17
  8171 PS VAASSEN

  Stel je vraag


  Privacy verklaring

  Lees mijn blog