Meer ruimte voor jezelf en daardoor rust en zelfvertrouwen

  Wat is intuïtief schilderen?

  Schilderij gemaakt tijdens de workshop Intuitief Schilderen

  Intuïtief schilderen, wat is dat nou? Of hoe doe je dat? zijn vragen die ik wel eens krijg. Ik zal eens schetsen hoe zo'n workshop eruit ziet.

  Stemming

  We starten met een kopje thee of koffie en een korte kennismaking. Sommigen komen alleen, anderen met een vriend of vriendin. Dan vraag ik je een plekje uit te zoeken in de tuin waar je wilt schilderen of onder de veranda bij regen. Daarna ga je vast kleuren uitzoeken die bij je gevoel passen van die dag en bij de stemming die je hebt.

  Schilderen met je handen

  We doen een visualisatieoefening, eerst even ontspannen en je zintuigen openzetten en ik vertel een verhaal dat je gewoon kunt volgen en zelf verder kunt invullen/inkleuren. Hierna ga je naar je doek en begin je te schilderen met je handen. Met je handen?? Dat raad ik wel aan om eens te proberen maar het hoeft niet natuurlijk. Er zijn ook kwasten. Maar met je handen kun je veel gevoel leggen in het werk, niets is fijner dan het doek te masseren.

  Inzichten

  Je komt van alles tegen, het kleine kind in je dat mag spelen, blijdschap, vrijheid, loslaten van gedachten, maar soms ook verdriet en boosheid. Alles kan passeren en dat mag ook. Vaak komen er inzichten, soms pas later thuis en dat kan je een stapje verder brengen naar wat je werkelijk wilt. Na afloop spreken we het nog even na en hopelijk ga je ontspannen en voldaan weer naar huis.

  Geplande workshops intuïtief schilderen

  Op dit moment zijn er geen nieuwe workshops gepland.

  Workshops

  Wil jij op de hoogte gehouden worden van mijn activiteiten? Meld je dan aan voor mijn mailinglist. Regelmatig verstuur ik een nieuwsbrief vol met nieuws over de workshops en andere interessante activiteiten.

  Aanmelden nieuwsbrief

  Contact & adresgegevens

  met Ziel & Zaligheid

  Meggy Timmer-Oostdijck
  Kluinweideweg 17
  8171 PS VAASSEN

  Stel je vraag


  Privacy verklaring

  Lees mijn blog